PZPN wydał oświadczenie ws. działań CBA

dodał: Łukasz Pawlik  |  źródło: PZPN  |  10.09.2020 14:49
PZPN wydał oświadczenie ws. działań CBA

Centrum prasowe Polskiego Związku Piłki Nożnej  |  fot. Dariusz Kosiński

Jak odebrać najlepszy bonus od bukmachera?
Czwartkowy poranek w Polskim Związku Piłki Nożnej upłynął pod znakiem wtargnięcia funkcjonariuszy Centralnego Biura Antykorupcyjnego do siedziby polskiej centrali. Na łamach oficjalnej witryny PZPN- pojawił się komunikat w tej sprawie.

Siedziba Polskiego Związku Piłki Nożnej została przeszukana w związku z tzw. tzw. aferą melioracyjną. Warto odnotować, że nie tylko główna siedziba PZPN-u została spenetrowana przez służby specjalne, ale także ośrodki 16 związków wojewódzkich.

Oświadczenie Polskiego Związku Piłki Nożnej

"W czwartek, 10 września br., w siedzibie Polskiego Związku Piłki Nożnej w Warszawie rozpoczęło się przeszukanie prowadzone przez Centralne Biuro Antykorupcyjne zgodnie z postanowieniem Zachodniopomorskiego Wydziału Zamiejscowego do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Szczecinie" - brzmi komunikat Polskiego Związku Piłki Nożnej.

"Biuro PZPN zapewniło pełne wsparcie funkcjonariuszom CBA oraz przekazało wszystkie dokumenty określone w postanowieniach o kontroli. Mając na uwadze szybkie wyjaśnienie sprawy, PZPN gwarantuje pełną współpracę z CBA" - czytamy dalej.

OTRZYMUJ NAJNOWSZE LIGOWE AKTUALNOŚCI